Brief van hongerstakers van detentiecentrum Rotterdam aan de leden van de Tweede Kamer

Brief van hongerstakers van detentiecentrum Rotterdam aan de leden van de Tweede Kamer

 

 

S. Manuel

2615700

Detentiecentrum Rotterdam/ Vreemdelingenbewaring

Portelabaan 7

3045  AT Rotterdam

 

Heer, mevrouw van de 2e Kamer

 

Goeie dag, ik schrijf uw deze brief namens iedereen die gevangen zit in detentiecentrum Rotterdam.

We schrijven jullie deze brief om aandacht te vragen voor onze situatie. Dat is ook de reden waarom we in hongerstaking zijn gegaan. We proberen niet om de Nederlandse wet tegen te werken of niet accepteren maar vragen als mensen van deze wereld om jullie aandacht.

We vinden, voor iemand die niemand kwaad doet 18 maanden naar detentiecentrum moet, met gevangenis beleid niet rechtvaardig is. Sommige van ons worden zelfs na maanden vastzitten somaar de straat gezet sonder enige oplossing. bepalde mensen worden zelfs naar een onbekend land gestuurd die hij/zij niet kend ook nog met false documenten en pasfoto , familie die worden gescheiden, mensen met goede gezondheid komen, maar naar maanden gaan ze met psychisch problem naar buiten en nu zijn er zelfs leden van de tweede kamer die ons als criminelen willen beschouwen terwijl wij alleen ons en onze kinderen een eerlijke kansen geven. Er zijn mensen die voor de dieren opkomen omdat ze in gevangenschap leven maar zijn wij als mensen niet veel waard? We voelen ons nergens veilig, hier niet en land van herkomst ook niet. Geef (tenminste) tenminste kans degene die zelf weg willen om echt weg te kunnen gaan want er zijn ook veel die weg willen of nooit in Nederland wouden verblijven maar toch zitten ze hier vast.

De wetten die jullie maken de DT&V voert het anders uit.

De Vreemdelinge wet zegt, dat je in bewaring blijft zolang er zicht is op uitzetting maar veel van ons is er geen zicht maar toch blijven we vast. Ze gebruiken false documenten om LP te   krijgen bij de Ambassade. We zitten met kleine kinderen hier zijn dat ook criminelen.  Zo kan ik blijven schrijven maar om een lange verhal kort te maaken, we vragen jullie aandacht voor onze situatie.

Ik sta open voor een gesprek want in een brief kan je niet alles kwijt.

Met alle respect we zullen niet eerder stoppen met hongerstaking als er niet één stap naar ons word gedaan. We vragen niet twee of drie stapen maar tenminste één want we zijn ook mensen, ook al worden we niet zo behandeld. Leven in gevangenschap en gescheiden zijn van je dierbaren is geen leven.

 

Alvast de vriendelijke groeten, gevangene in detentiecentrum Rotterdam.

Handtekening: S. Manuel

 

 

 

Voor meer informatie,

Namens stichting PRIME

Ahmed Pouri

Tel: 06 55 36 23 13 / 06 42 48 98 68

070 30 50 415 / 070 380 30 58

Email: apouri@gmail.com