Brief van hongerstakers van detentiecentrum Rotterdam aan de Koning

S. Manuel

2615700

Detentiecentrum Rotterdam/Vreemdelingenbewaring

Portelabaan 7

3045  At  Rotterdam

 

 

Mijn heer de Koning Willem

 

Ik schrijf uw deze brief namens iedereen die gevangen zit in detentiecentrum (in) Rotterdam.

Ten eerste wilen we uw feliciteren als de nieuwe Koning in Nederland. We wensen uw een goede koningschap en hebben alle vertrouwen dat uw Nederland met uw hart zult leiden (zoals) en verstand zoals princesse Beatrix en koningin Juliana hebben gedan.

We weten dat uw een leuke koning bent en we zullen uw ook niet zo lang ophouden maar we vragen uw aandacht voor onze situatie. Zoals uw merkt en meegekregen hebt zijn wij als ilegalen in Nederland einde raad. We weten dat uw de Nederlandse wet kent maar we hopen dat uw weet hoe het bij ons in praktijk wordt toegepast.

We zijn sinds maandag 06-mei 2013 in hongerstaking, niet omdat we de Nederlandse wet niet accepteren maar we willen aandacht vragen voor onze situatie omdat de vreemdelingenwet in praktijk niet normaal word toegepast en in somige situatie niet menselijk is. Terwijl mensen sonder pasport of identiteitsbewijs ook mensen zijn, het zijn vaders die kinderen hier in Nederland hebben of moeders. Het zijn kinderen die hier geboren zijn of opgegroeid  die land van herkomst niet kennen maar toch word geprobeerd om ze terug te sturen en families uit elkaar gehaald, in plaats van een goede oplossing. Ze worden in detentiecentrum geplaatst tot 18 maanden met een gevangenis beleid of erger. Somige worden zelfs in een vreemde land terug gestuurd met valse LP papieren en passfoto’s als ze maar weg zijn enz.

18 maanden is veel voor iemand die niemand wat heeft aangedaan om in de gevangenis te zitten. Boven dat wil de 2e kamer ons ook nog als criminelen gaan beschouwen terwijl we gewoon een kans om normaal leven vragen en dezelfde kansen aan onze kinderen.

Ik zelf als voorbeeld woon/verblijf in Nederland al 20 jaar, op mijn 6e naar Nederland met mijn ouders en familie ben gekomen die inmidels Nederlandse Nationaliteiten hebben en nooit een criminele feit heb gedaan , vader van 2 kinderen ben die hier geboren zijn en een vrouw die dezelfde gebote datum heeft als uw die ik inmiddels 6 maanden heb moeten missen samen met mijn kinderen die dat ook aangeven, zelfs op school: “Papa zit in gevangenis en komt nooit terug”. Dat verdienen ze niet! Wat voor andere kinderen zelfsprekend is, dat is niet voor mijn kinderen terwijl ze niks hebben misdaan, alleen dat hun opa is overleden toen hun vader nog 12 jaar was en de IND weigerde zijn verblijf te verlengen.

Zo kan ik door blijven schrijven maar we zullen uw niet langer ophouden.

We vertrouwen er op dat uw naar ons zult omkijken…

Alvast bedankt.

 

Met de vriendelijke groeten. S. Manuel

Julio-Wemema/ Bineva/Mengelle

Hassan Ben Younes/

A.A.B. Diallo/ Samir Masoudi/Abubakar/Boudo/Mohamed

Wares Arman/Pandy …..en anderen.

 

 

Zie voor alle handtekeningen kopie handgeschreven brief.

 

 

Voor meer informatie,

Namens stichting PRIME

Ahmed Pouri

Tel: 06 55 36 23 13 / 06 42 48 98 68

070 30 50 415 / 070 380 30 58

Email: apouri@gmail.com