PRIME STEUNT DE RECHTEN VAN MIGRANTEN IN NEDERLAND EN EUROPA

PRIME voert veel acties om vluchtelingen en asielzoekers te steunen en om een humaner migratiebeleid te bereiken in Nederland en in Europa. PRIME zet zich in voor het verbeteren van de situatie van asielzoekers, vluchtelingen, uitgeprocedeerden en ongedocumenteerde mensen. PRIME heeft als doelstelling om met deze mensen samen te werken om hun plaats in de samenleving te verbeteren.

De doelgroep van PRIME bestaat uit vluchte lingen en ongedocumenteerden uit diverse landen zoals Somalië, Soedan, Kongo, Georgië, Irak, Ethiopië, Afghanistan, Iran, Ghana en Turkije o.a.

PRIME werkt mee met andere organisaties voor het verbeteren van het migratiebeleid. Met hulp van PRIME kunnen vluchtelingen zelf een woorwardige plaats in het samenleving realiseren. Met PRIME participeren zij in het verbeteren van de basisrechten van migranten. PRIME steunt ook het oprichten van zelf-organizaties door migranten. Al onze medewerkerse zijn vrijwilligers. Wij zoeken dus alleen financiële steun voor basiskosten zoals huur, telefoon, energie en belastingen, en niet voor salarissen of dure reklames!

  • De spreekuren in het pand aan het Zieken zijn maandag t/m donderdag van 13.00-17.00 uur,Of op anderen tijden op afspraak.
  • Voedselbank wekelijks op donderdag 12.00-5.00. In crisis situaties (zoals detentie) is PRIME op allen uren berekeikbaar op onze mobiel nummer.
  • Dagelijks komen vluchtelingen voor diverse advise over gezondheidszorg, onderdak en juridische vragen. Honderden mensen per jaar worden dus geholpen bij PRIME, die voor hun een laatste strohalm kan zijn.