de hongerstakers hebben gevraagd om onafhankelijke artsen die hen kunnen bezoeken en evt. kunnen begeleiden.

 

Louise Al-Sadoon
3 minuten geleden ·
Update hongerstakers, Rotterdam
Dag beste mensen,
Het volgende; de hongerstakers hebben gevraagd om onafhankelijke artsen die hen kunnen bezoeken en evt. kunnen begeleiden. Hierop hebben wij een team van artsen vanuit verschillende disciplines samengesteld, die dit weekend naar binnen in de detentiecentra willen.
Detentiecentrum Rotterdam stelt dat er reeds een onafhankelijke arts naar de honger en dorst stakers gekeken, gesproken en onderzocht heeft.
Deze dame heb ik gesproken maar blijkt zeer nauwe banden met justitie te hebben en is dus niet onafhankelijk.
Verder zijn de hongerstakers die we gesproken hebben helemaal niet door haar bezocht, de informatie van het detentiecentrum Rotterdam klopt dus niet. Dit maakt onze zorgen alleen maar groter.
We krijgen echter geen toegang tot de honger en dorststakers en dit verontrust ons zeer!
Zelfs in de Oekraine krijgt mevr. Timoshenko onafhankelijke artsen op bezoek als zij in hongerstaking is. Onder andere door druk vanuit de Nederlandse regering.
Graag hadden wij een kort geding gevoerd om zsm naar binnen te kunnen als onafhankelijk medisch team.
De advocaat wilde hier liever eerst een nachtje over slapen, en maandag weer verder kijken. Een dorststaker heeft deze tijd helaas niet.
Andere advocaten waren niet -meer- bereikbaar, noch de ministeries of Ombudsman, gesloten ivm vakantie.
Ik sta nu op de bezoeklijst voor dit weekend als bezoeker, helaas niet als arts dus, en onze handen zijn dus behoorlijk gebonden. Het zal lastig worden om de situatie en de medische hulp die gegeven wordt te beoordelen.
We hebben een medisch team klaar, detentiecentrum Rotterdam verklaart weerlegbare onwaarheden maar toch komen we zoals het er nu naar uitziet dit weekend niet binnen.
We gaan verder maar willen op deze manier nogmaals onze grote zorgen uiten.
Met vriendelijke groeten,
Elcke Bonsen