Update deportaties Afghanen Nederland

5 juli 2017- Op dit moment zitten 15 Afghaanse vluchtelingen in vreemdelingen detentie Rotterdam. Via Occupy Rotterdam kregen we de contacten van twee van hen, we hebben met één van hen gesproken. Hij vertelde dat in afgelopen maand twee Afghanen vanuit DCR zijn gedeporteerd. Van drie Afghanen is op dit moment de datum van deportatie bekend.

6 juli: Een tweede persoon belde ons, in de vijf maanden van zijn opsluiting zijn vijf Afghanen gedeporteerd. Volgens hem worden zij nu sneller uitgezet dan mensen van andere nationaliteiten, wat onmiskenbaar te maken heeft met de “Joint Way Forward deal” die door de EU aan Afghanistan is opgedrongen in september/ oktober 2016.

Op 21 juli a.s worden twee van hen gedeporteerd. Nog onduidelijk is welk reisdocument wordt gebruikt. Doorgaan wordt een zg EU-staat gebruikt, een door DT&V zelfgefabriceerd papier zonder enige juridische grondslag.
In de week na 31 mei, waarop een van de grootste aanslagen in Kabul plaats vond sinds 2001 en alle EU lidstaten de kaart van Afghanistan rood kleurde als waarschuwing van totale onveiligheid, werden volgens de informatie van stichting LOS vijf Afghanen gedeporteerd.
Een Afghaans gezin met een dochter van 14 jaar is vanuit VBL Burgum verplaatst naar de gezinsgevangenis kamp Zeist, daarvan kreeg de organisatie Geen Kind aan de Kant gisteren beelden binnen die één van de bewoners had gefilmd  zie ook hier en hier.Dezelfde dag trokken de bewoners naar het gemeentehuis omgesprek te eisen te demonstreren en gesprek t eisen met de burgermeester die weigerde met de hele groep in gesprek te gaan.

Updates via FAVON:  Op 22 juni is een Afghaanse jongen uit Maastricht is acht dagen voor zijn 18e verjaardag opgepakt om gedeporteerd te worden.
Drie weken geleden is een Afghaanse jongere uit Zweighuizen opgepakt en zit nu in Mazar e Sharif
In de week van 26 juni tot 1 juli zijn uit het kamp Den Helder vier Afghaanse jongeren opgepakt en naar detentie gebracht om te worden uitgezet.
Gisteren is weer een familie gedeporteerd vanuit kamp Zeist  (aantal onbekend)

Lees hier meer over hoe DT&V Afghanen uitzet.

Naeri

Geef een reactie