OPROEP VOOR DEMONSTRATIE

OPROEP VOOR DEMONSTRATIE!
Protest ter ondersteuning van de politieke- en gewetensgevangenen in Iran.

Zaterdag 14 januari om 14: 00 uur verzamelen wij op het Plein in den Haag. Daarna zetten wij de demonstratie voort met lopen naar het Vredespaleis waar we een korte stop voor speeches hebben. Daarna zullen we naar de Iraanse ambassade lopen waar we onze stemmen zullen laten horen.
Om 17.30 is de demonstratie beeindigt.
De Islamitische republiek van Iran moet zijn politieke-en gewetensgevangenen onmiddelijk vrijlaten zonder enige voorwaarden aan hen te stellen.
Alle dictaturen en fundamentalistische regeringen in de geschiedenis hebben altijd de macht van het zwaard, kanonnen of tanks ingezet tegen andersdenkende mensen om hun eigen geloof of idealen aan het volk op te dringen. Gevangenissen, martelingen en executies zijn hun favoriete middelen waarmee ze hun macht kunnen continueren.
Maar het is geen enkele dictatuur gelukt om een homogene maatschappij te creeeren door middel van opressie of zichtbare- en onzichtbare ketenen van hersenen en handen van de mensen, het is hen nooit gelukt om een gelukkige maatschappij te creeeren.
Een gelukkige maatschappij wordt opgebouwd door het respecteren van de vrijheid van meningsuiting, de vrijheid van denken en een heterogene samenleving gebaseerd op economische en sociale rechtvaardigheid; een maatschappij zonder discriminatie tegen ras- en etnische minderheden, gender of geslacht.
Dit zijn de voorwaarden van een duurzame democratische maatschappij en de garantie voor de eenheid van het volk.

Afgelopen jaar werden er in Iran 500 bevelen tot executie uitgevoerd. Iran is de tweede in de wereld met executies na China (op 1,5 miljard mensen)
Ondanks het feit dat de geestelijk leider van Iran wat meer flexibiliteit had beloofd en ook de Iraanse president veel mooie beloftes had gedaan, is het resultaat van 2016: 500 executies. Dit getuigd van de totale vernietiging van de mensenrechten onder brutale hypocrisy en leugens.

Een maatschappij die haar bestaansrecht niet zoekt door het faciliteren van wetenschappers en studenten en menselijk kapitaal; maar inplaats van het uitbreiden van de universiteiten haar gevangenissen uitbreidt, de beulen en galgen vermenigvuldigt en haar intelligentia wegjaagd, zo’n maatschappij is geen gezonde maatschappij.
Executie van andersdenkenden zal nooit het probleem oplossen, maar slechts een symptoom verwijderen.
Het opbouwen van galgen op pleinen om openbare executies voor te bereiden, waarmee het publiek wordt bang gemaakt is geen effectieve methode om de macht te bestendigen. Als dit wel zo was zouden dictaturen voor eeuwig bestaan.

Met het vernietigen van de huizen van andersgelovige mensen en hen verhinderen in hun vrijheid van arbeid en studie, tracht de Islamitische regering hun macht te bestendigen.
Napoleon heeft gelijk; hij zei: je kan met een stier heel veel dingen doen; je kunt onder anderen heel veel monden doen zwijgen, maar je kunt niet op die stier gaan zitten en regeren.
Nu is er geen tijd meer om stil en lethargisch te blijven. Als er sprake is van opressie en onrechtvaardigheid dan is de opstand van het volk de belangrijkste garantie voor de vrijheid van de mensen.
Wij eisen zonder enige voorwaarden de absolute vrijheid voor de politieke- en gewetens gevangenen
die geloven in een ander sociaal politiek systeem, ideologie of religie.
Wij stellen de leiders van de Islamitische republiek verantwoordelijk voor het leven en de gezondheid van de politieke- en gewetensgevangenen.

Iedereen die ons wil komen ondersteunen verwelkomen wij!

Voor meer informatie:
Namens Stichting PRIME,
Ahmed Pouri
Tel: 06 55 36 23 13 / 070 30 50 416
Email: apouri@gmail.com

Geef een reactie