1997

Op dit moment zijn honderden Iraniërs in dezelfde psychische situatie, velen gebruiken kalmerende middelen. Jaren leven in martelende onzekerheid heeft hen geestelijk gebroken. Deze situatie is niet te toleren, om meer ellende te voorkomen moet er serieuze aandacht komen voor hun situatie.

Uitzettingen

Tientallen Iraniërs zijn inmiddels uitgezet; ook gezinnen worden niet meer ontzien. Honderden uitgeprocedeerden kunnen volgen.

Alles wijst er op dat Justitie grootscheepse uitzettingen voorbereidt. Honderden Iraniërs zijn inmiddels uitgeprocedeerd. Op steeds grotere schaal worden door de Nederlandse vreemdelingendienst foto's gemaakt en persoonlijke gegevens geleverd voor laissez-passer's.Iraniërs worden gedwongen naar de door hen gevreesde ambassade te gaan. Een Iraniër sloeg zichzelf in de politie-auto onderweg daar naar toe uit wanhoop met zijn handboeien in het gezicht en beet in zijn eigen polsen. Sommige asielzoekers worden na hun bezoek aan de ambassade gevangen gezet omdat ze volgens Justitie anders uit het asielzoekers-centrum zouden vluchten.


Verder naar hoofdstuk 5
Terug