2 - 6 - 2006

 

 

 

 

PERSBERICHT

Leeuwarden, 02 juni 2006

 
PROGRAMMA MANIFESTATIE ‘AFTELLEN TOT HET PARDON’ ROND

De eerste manifestatie van de landelijke campagne ‘Aftellen tot het Pardon’ (kijk ook op www.aftellentothetpardon.nl) vindt op zaterdag 17 juni plaats in de achtertuin van de nood­opvang in Witmar­sum (Arumerweg 66, t/o gemeentehuis). 

 
Sprekers die komen zijn de bur­gemeesters van Het Bildt en Wûnseradiel, de heren Auke van der Werff (CDA) en Theu­nis Piersma (FNP), maar ook de Friese dominee Corry Ni­colay geeft haar mening over de situatie van uitgeprocedeerde asielzoekers in Nederland. Daarnaast heeft de organisatie de Tweede Kamerfracties van partijen benaderd die vóór een specifiek pardon voor de ‘26.000’ zijn. Jan de Wit (SP) en Ineke van Gent (Groen Links) gaven gehoor aan de uitnodiging. De PvdA wordt vertegenwoordigd door de Friese gedeputeerde Anita Andriesen. Het evenement wordt afgesloten met een toe­spraak van schrijver Geert Mak.
 
Muziekacts die optreden zijn Baoema (african), Kees Wennekendonk (Let’s Go) en de bekende Friese rapper Remon de Jong. Verder spelen ook de lokale rockhelden van
Xi­gatze en Ramsk en uit Gorre­dijk de rappers Nigga P., Dr. L. en TOG en de band Try Out. De line-up wordt gecompleteerd door de Leeuwarder bluesband Bob A Job , de folkfor­matie Tambourine Man rond de Friese troubadour Piet Kok en de protestdichteres Joke Kaviaar. De presentatie is in handen van Ruben Zandt.
Het programma begint om 14.00 uur en eindigt tegen 22.00 uur.

Voor de kinderen zijn er diverse attracties: er is een springkussen, een draaimolen en een panna-knockout (twee tegen twee- voetbal in een kooi). Voor de geïnteresseerde bezoeker is er een bescheiden informatiemarkt. Vanuit de noodopvang zijn er rond de klok van 18.00 uur warme maaltijden te verkrijgen.

Doel van de campagne ‘Aftellen tot het pardon’ is de aandacht gefocust te houden op de groep asielzoekers die onder de oude vreemdelingenwet (vóór april 2001) asiel aanvroeg en nu nog steeds geen uitzicht hebben op een normaal leven.
Sommigen wachten al meer dan 10 jaar op een besluit. Schrijnend en onaanvaardbaar, want gezinnen worden gescheiden en in Nederland geboren en getogen kinderen worden in de gevangenis gegooid en uitgezet.
In de peilingen voor de Tweede Kamerverkiezingen van de laatste maanden is telkens een meerderheid van politieke partijen te vinden die een specifiek pardon voor deze groep asielzoekers ondersteunt. Er is dus een perspectief voor al deze mensen die nu nog in Nederland verblijven. Het komt er nu op aan deze mensen in staat te stellen om op een fatsoenlijke manier de tijd tot de volgende Tweede Kamer verkiezingen te overbruggen.

De campagne ‘Aftellen tot het pardon’ is een initiatief van LOS Utrecht, ASKV Amsterdam, Vluchtelingencordon Fryslân, Van Harte Pardon Wageningen, PRIME Den Haag en Van Harte Pardon Noord.

Nadere informatie voor Fryslân: 06- 22745243 (Jan Kuitert)
Extra informatie
Op de site www.aftellentothetpardon.nl  is een preview van de videoclip van het nummer ‘Tel Af’ van rapper Remon de Jong te bekijken.  De clip is ook aan te vragen bij de muziekzender The Box (code 591). De CD-single is op 17 juni te koop voor € 5,- of bel naar
bovenstaand telefoonnummer. 

 

 

 

 
  Home