5 oktober 2006

 

 

 

Verslag bezoek Sahel aan Den Haag 5-10 jl.


Red Sahel! - 07.10.2006 03:41

De uitgeprocedeerde asielzoeker Sahel Sadaqat is sinds 12 augustus in hongerstaking om te voorkomen dat hij wordt uitgezet naar Afghanistan waar hij door de Taliban wordt gezocht. Gisteren is Sahel naar Den Haag gegaan om een gehoor te vinden bij minister Verdonk en andere politici.


Update: Red Sahel!

Kort verslag bezoek Sahel aan Den Haag 5-10 jl.

Zie voor eerdere berichtgeving:  http://www.indymedia.nl/nl/2006/10/39292.shtml

De uitgeprocedeerde asielzoeker Sahel Sadaqat is sinds 12 augustus in hongerstaking om te voorkomen dat hij wordt uitgezet naar Afghanistan waar hij door de Taliban wordt gezocht.

Gisteren, donderdag 5 oktober is Sahel naar Den Haag gegaan om een gehoor te vinden bij minister Verdonk en andere politici. Hij werd hierbij vergezeld door enige sympathisanten en journalisten.

Bij het ministerie van justitie werd hij te woord gestaan door een woordvoerder namens minister Verdonk. In het gesprek wat een kwartier duurde werd door een ministerie een kleine opening aangeboden.

Na dit gesprek wilde Sahel naar de Tweede Kamer om daar te praten met parlementsleden. Op het Plein bij de Tweede Kamer was ook een kleine steunmanifestatie georganiseerd door Stichting Prime, die ook een persbericht heeft uitgegeven. Zie:  http://www.prime95.nl/NL/Persbericht/2006/Sahel%20Sadaqat%20hongerstaking.htm

Na enige tijd bleken er inderdaad twee parlementsleden bereid om Sahel te woord te staan, namelijk Jan de Wit van de SP en Naïma Azough van Groen Links. Nadat zij hem aangehoord hadden zeiden zij dat als het aan hen lag alle Afghaanse vluchtelingen een verblijfsvergunning zouden krijgen, maar dat er helaas een rechtse meerderheid in de kamer is die hier anders over denkt. Ze zeiden dat ze daarom niet al te veel voor hem konden doen, maar dat zij dit toch wilden proberen in samenwerking met de advocaat van Sahel. Verder riepen ze Sahel dringend op om te gaan eten, omdat het volgens hen uitgesloten is dat het ministerie welke toezegging dan ook zou doen onder druk van een hongerstaking.

Op het einde van het gesprek kreeg Sahel een inzinking. Hij kreeg het zeer koud. Later op de dag knapte hij weer een beetje op. Inmiddels is hij weer veilig aangekomen op het AZC waar hij verblijft en waar hij begeleid wordt door een vriend. Hij is nog steeds in hongerstaking.

Achter de schermen wordt nu gewerkt om een oplossing te vinden, maar de tijd begint te dringen. We hopen volgende week met goed nieuws te kunnen komen...

Vergeet hem niet!

Het geïmproviseerde steunkomitee 'Red Sahel!'

Ondersteund door:
- Stichting Kom
- Stichting Prime  http://www.prime95.nl/
- Komité Sluit Kamp Zeist  http://www.sluitkampzeist.nl/


Zie ook:  http://www.ad.nl/utrecht/oost/article688535.ece

 http://www.dordrecht.sp.nl/bericht/10430/061006-vecht_mee_voor_een_betere_wereld_en_help_mensen_zoals_sahel_sadaqut.html

 

 
  Home