26 - 7 - 2006

 

 

 

OPROEP VOOR DEMONSTRATIE

IJZEREN RITA NEE - HUMANER ASIELBELEID JA

Demonstreer mee op zaterdag 29 juli 2006 tussen 11:00 en 13:00 uur op het plein voor de Tweede Kamer in Den Haag! Tegen het steeds harder wordende inhumane vreemdelingenbeleid en ter ondersteuning van de Iraanse hongerstaker Ali Anoushei, die zaterdag de 47e dag van zijn actie ingaat.

Laat zien en horen dat ook jij genoeg hebt van het IJZEREN GORDIJN dat Minister Rita Verdonk tegen vreemdelingen in Nederland heeft opgetrokken.

De inhumane manier waarop ‘onze’ minister van Vreemdelingenzaken omgaat met de mensenrechten van vluchtelingen in en buiten de procedure is zelfs door Human Right Watch beschamend genoemd. Extreem-rechtse partijen in andere Europese landen zien in Verdonk een goed voorbeeld om in eigen land na te volgen.

Alle goede reputatie die Nederland door de eeuwen heen in de wereld als Safe Haven  voor vluchtelingen heeft opgebouwd is in Verdonk’s korte regeerperiode verdwenen door haar keiharde bureaucratische en onmenselijke akties tegen vreemdelingen die hier bescherming zoeken.

Minister Verdonk verschuilt zichzelf voortdurend achter rechterlijke besluiten over vreemdelingenzaken, terwijl deze minister de toetsingsmarge voor rechters steeds meer inperkt. De politieke verantwoordelijkheid voor het vreemdelingenbeleid kan en mag echter niet naar de rechterlijke macht verschoven worden.

Dat kan zo niet langer doorgaan. Demonstreer met ons mee en laat horen dat er NU, of tenminste na 22 november weer een humaner asielbeleid in Nederland moet komen!

Kijk voor meer informatie op www.prime95.nl/index2.htm

Deze aktie wordt ondersteund door:

Stichting Prime, Ahmed Pouri
Komitee Sluit Kamp Zeist, Wessel Koopmans,
Haags Vredes Platform, Gerrit Frijstein,
Joke Kaviaar
De Eenheid voor democratie en seculiere Republiek in Iran-NL, Jahan Valianpour
Iran National Front, Europa (NL), Mahmoud Jaffari
Organisatie van Volksfedaian van Iran (meerderheid) – NL, Ali Malekzadeh
Vereniging voor Iraanse Politieke Gevangenen – NL, R. Nedjabat
Komala- NL, Tofigh El-Jassin

Contactpersoon Ahmed Pouri
Tel. 070-3050415 of 06-55362313.
Prime95@xs4all.nl

 

 

 
  Home