18 oktober 2006

 

 

 

Persbericht, 18 oktober 2006

 

Manifestatie, zaterdag 4 november,
vanaf 14.00 uur, op Het Plein in Den Haag

Katja Schuurman presenteert zaterdag 4 november de landelijke manifestatie
‘Kies voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon’.

Artiesten, bekende Nederlanders, politici en vluchtelingen doen vlak voor de verkiezingen nog een keer een oproep voor een generaal pardon voor de lang in Nederland verblijvende asielzoekers.   
Katja Schuurman presenteert de middag, asielzoekers die al jarenlang wachten op een verblijfsvergunning doen hun verhaal. Betrokken Nederlanders als Huub Oosterhuis, Anja Meulenbelt, Hedy D'Ancona, Hanneke Groenteman en Harry de Winter, politici als Hans Spekman, Samira Abbos, Jan de Wit, Naïma Azough, Fatma Koser Kaya spreken zich uit voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon.
Hind, Ernst Jansz, Da-Mezz, Miss Dee, de X'tra's, Remon de Jong, en mogelijk ook Huub van der Lubbe en Edsilia Rombley treden op.

Scholen, vluchtelingenorganisaties, vakbonden, bekende Nederlanders, politici en
bijna alle gemeenten in Nederland hebben zich uitgesproken voor een pardonregeling voor de asielzoekers die voor het ingaan van de nieuwe vreemdelingenwet in 2001 naar  Nederland kwamen. Al die mensen die zich al jarenlang inzetten voor vluchtelingen, en in het bijzonder voor 'de 26.000 oude-wetters', roepen op  te kiezen voor een humaan asielbeleid, te beginnen met een generaal pardon. Ook de snelle en daarmee vaak onzorgvuldige procedure in de aanmeldcentra én de kinderen in vreemdelingenbewaring, zijn punten in de nieuwe asielwet die om verandering vragen.

De manifestatie wordt georganiseerd door:
ASKV/Steunpunt Vluchtelingen, Amnesty International, Defence for Children International, Genoeg is Genoeg, Keer het Tij, PRIME, Stichting 26.000 gezichten, Stichting Een Royaal Gebaar, Stichting LOS, Van Harte Pardon, Vluchtelingencordon Friesland, De schaduw blijft, VluchtelingenWerk Nederland, Stichting INLIA, Vluchtelingen-Organisaties Nederland en Stichting Ons Pardon, Stichting Vluchteling en Vluchtalarm Maastricht.

 

De websites voor deze manifestatie zijn www.generaalpardonnu.nl
& www.humaanasielbeleid.nl

------------------------------------------

Voor de redactie:
                       
Contact:                      

*        ASKV (algehele coördinatie), Petra Schultz en Alice Beldman; 020 627 2408 of 06 22605845/ 06 40308918.
*        26.000 gezichten en Stichting een Royaal Gebaar (contacten Katja Schuurman en artiesten), Katrien de Klein: 06 29513892
*        Defence for Children International (contacten politici), Carla van Os: 020 420 37 71 / 06 2000 3200.

 

 

 
  Home