4 oktober 2006

 

 

 

Toch afscheid Iraanse kinderen

Door NILS DE KRUIJFF
http://www.ad.nl/utrecht/article681507.ece


UTRECHT - Ghazaleh (10) en Hossein (11) zijn voor eventjes terug op de 2e Marnixschool in Oog in Al. De Iraanse kinderen ...
die het land uitmoeten, krijgen alsnog de gelegenheid om afscheid te nemen van hun klasgenootjes, van wie ze vorige week wreed werden losgeweekt.

De kinderen, die negen jaar in ons land wonen en deel uitmaken van een uitgeprocedeerd Iraans vluchtelingengezin, werden vorige week door een arrestatieteam van de politie van hun bed gelicht in het Aziel Zoekers Centrum (AZC). Vervolgens werden ze naar het Uitzetcentrum Rotterdam Airport overgebracht, waar ze in de cel zijn gezet. Op de 2e Marnixschool sloeg het nieuws in als een bom. De ontzetting was groot toen ooggetuigen vertelden dat de aanhouding van het gezin erg hardhandig was verlopen.

De verwachting was dat Ghazaleh en Hossein nooit meer terug zouden keren op school. ,,Maar maandag kwam er een telefoontje dat ze tijdelijk vrij zijn en een paar dagen logeren bij een gastgezin in Utrecht,’’ vertelt locatiemananger Marieke Jansink van de 2e Marnixschool. ,,De leerlingen wilden graag nog een paar dagen terugkomen op school om afscheid te nemen van hun klasgenootjes. Waarschijnlijk moeten ze volgende week terug naar Iran. Het is natuurlijk een vreemde situatie, maar op school proberen we er maar een paar gewone dagen van te maken. Hoe triest de gebeurtenis ook is, we beschouwen het als een cadeautje dat we afscheid van ze kunnen nemen. We willen ook geen mediacircus meer op school. Laat ze nu maar even in rust afscheid nemen.’’ Inmiddels is de christelijk gereformeerde Mattheüskerk in Oog in Al een actie voor het gezin begonnen. De kerk roept haar volgelingen op brieven te schrijven aan de landelijke fracties van politieke partijen om uitzetting tegen te gaan. Volgens de kerk loopt het gezin gevaar in Iran, omdat het zich in ons land tot het christendom heeft bekeerd.

PRINT REAGEER SEND A FRIEND
REACTIES
@Amanda

Je bedoeld zeker immigranten?
Emigranten verlaten ons land...

Overigens zal een generaal pardon de komst van dit soort economische vluchtelingen slechts in de hand werken... waarom nog een procedure als je toch een generaal pardon geeft???

Ik mis ze hier niet hoor... wordt tijd dat het eens wat rustiger wordt met al die moslims...
Jim - Utreg - 04/10/06 - 15:34:32
hallo ik ben zelf ook een iraanse je kan mischien oook een beetje raden dat ik nog een kind ben maar als ik kind heb ik al heel veel beleeft ik heb nog geen status mijn leven is een ramp ik hoop dat wouter bosch wint! en geen balkende hij 2/3 gevallen dat btekent dat hij zijn werk niet goed doet als mensen op hem stemmen heebben mensen iets aan hun hoofd stem op pvda aub voor generaal pardon!
geen cda!en vvd - rotterdam - 04/10/06 - 15:08:51
ze hebben zich naar alle waarschijnlijkheid tot het christendom bekeerd omdat ze dachten dat dit waarschijnlijk zou helpen zich te mogen vestigen in dit luilekkerland.vergeet niet dat moslims mogen liegen tegen ongelovigen.laat jullie geen zand in de ogen strooien.
rotterdam zuid - rotterdam - 04/10/06 - 12:28:05
dit is toch te erg voor woorden ik hoop dat er toch echt niemand op de vvd stemt bah
ja ja - amersfoort - 04/10/06 - 10:53:18
Tranen in mijn ogen...Wat een trauma voor die kinderen, net als dat Chinese jochie vorige week. Ongelooflijk. Mevrouw Verdonk, ik hoop dat u SNEL een einde maakt aan deze toestanden en liefst aan uw hele politieke carriere.
Mw de Jong - Utrecht - 04/10/06 - 09:19:48
Minister Verdonk schaamt u zich niet de ogen uit uw hoofd? Dit is schandelijk! Hoe kunnen ze in godsnaam deze familie uitzetten na negen jaar en dan ook nog met geweld. Waar bent u mee bezig ? Ik hoop voor u dat u nooit in eenzelfde situatie komt te verkeren. Deze mensen horen in Nederland te blijven. Generaal pardon voor alle uitgeprocedeerde emigranten!!!!!!!
Amanda - utrecht - 03/10/06 - 21:18:27

 

 
  Home