Wie liegt er nu: Staatssecretaris Teeven of de Ambassadeur van Guinee!

 

GUINEENEWS.ORG een Guinese krant die onderstaand artikel  heeft gepubliceerd op 1 juni 2013. De feiten spreken voor zich.

Le monde – Immigration : encore des sans-papier vivant aux Pays-bas sur le point d’être expulsés

http://www.guineenews.org/detail_article.asp?num=20136112218

Dit zijn de belangrijkste punten uit het artikel, de rest volgt nog.

De Ambassadeur van Guinee ontkent ten stelligste dat een laisser-passer door de consul zou zijn ondertekend. Dat kan ook niet want er is geen consul op dit moment. De vorige consul is naar Conakry teruggeroepen sinds enige tijd.

 

De ambassadeur zegt een goede relatie te hebben met de Guinese gemeenschap in de Benelux .Hij weet NIETS over een op handen zijnde terugkeer naar Guinee door een papier-loze vanaf Schiphol of R,dam. Geen enkel laisser passer is door de ambassade ondertekend.

 

Toch heeft de journalist van deze krant in A,dam een kopie van een laisser passer, getekend door de ambassade gezien. Deze persoon wordt a.s. Dinsdag uitgezet. De journalist zoekt uit wie gelogen heeft. Een van twee hongerstakers in Rotterdam is geïnformeerd dat hij a.s. dinsdag uitgezet wordt.

 

Zijn arts heeft een klacht ingediend over de behandeling van deze persoon. Staatssecretaris Teeven zegt dat er niets onbehoorlijks is gebeurd. “De regels zijn gewoon in acht genomen”! zegt Teeven in zijn antwoord.
De journalist voegt er aan toe dat de Nederlandse regering het probleem van de papier-lozen niet weet op te lossen.

 

 

Namens Stichting PRIME,

Ahmed Pouri
06-55362313
apouri@gmail.com