Oproep Den Haag, 22 juli 2009

 

drie daagse solidariteitshongerstaking  met de volksopstand in Iran op het Plein in Den Haag.

 

Geachte heer, mevrouw,      

 

Deze actie wordt wereldwijd gehouden.

 

  Wij willen van vrijdag 24 juli t/m zondag 26 juli 2009, van 10.00 tot 22.00 uur een actie (hongerstaking – demonstratie) houden op het Plein bij de Tweede Kamer.

 

Zaterdag 25 juli gaan wij samen met een afvaardiging van ongeveer 100 mensen ons voegen bij een actie  in Amsterdam die wordt georganiseerd door Human Rights Watch. We vertrekken om 12 .00 uur uit Den Haag en zijn om 17.00 uur weer terug .

De rechtvaardige strijd, het protest en de vreedzame bijeenkomsten van het Iraanse volk  worden in Iran beantwoord met  ontvoeringen, onderdrukking en het aanrichten van een  bloedbad.  Dit wordt  allemaal op een professionele wijze georganiseerd en uitgevoerd door de huidige Iraanse overheid en haar getrainde religieuze leger en de ME’ers (Basidj) in burgerkledij. De Islamitische republiek denkt tot nu toe overeind te kunnen blijven door het gebruik van openlijk geweld op brute wijze, marteling, onderdrukking, verkrachting, moord, zware censuur, ontvoering en het verspreiden van leugens en valse berichtgeving. Er wordt serieus gevreesd voor een herhaling voor een massale uitroeiing van politieke gevangenen zoals in 1988 in Iraanse gevangenissen plaats gevonden.

 

Wij, een groot aantal Iraniers verblijvend in Nederland, organiseren een protestactie in de vorm van een 3 daagse  hongerstaking.  Dit uit solidariteit met het Iraanse volk in haar strijd voor een rechtvaardige samenleving.

 

We eisen de “onmiddellijke vrijlating van alle politieke gevangenen in Iran”.

Ze zijn levend meegenomen, we willen ze levend en gezond weer terug.

Wij willen dat Nederland Iran onveilig verklaart voor Iraanse asielzoekers.

 

We hopen door deelname aan deze hongerstaking  de stem van de democratische Iraniers uit Iran wereld wijd te laten horen.

Er is inmiddels een enorme wereldwijde beweging op gang gekomen en deze beweging zal met ups en downs zich verder ontwikkelen en we hopen dat we met elkaar de internationale solidariteit blijven voortzetten.

 

Namens alle organisatoren,

met vriendelijke groeten,

Ahmed pouri

 

Tot nu toe hebben de volgende organisaties zich solidair verklaard met onze actie.

 

Stichting PRIME ,  SVOR (Stichting Vluchteling Organisaties Rijnmond), IVZO en, een groep Iraanse vluchtelingen, studenten, politieke activisten,

Stem van iran ( comitee nedaye iran )

Mize ketabe Amsterdam

… … …

Ook de onderstaande personen hebben zich met ons solidair verklaard.

Reza Allameh Zadeh,  Iraanse documentairemaker,

Nasim Khaksar,  Iraanse schrijver in ballingschap ,

Kader Abdollah , Iraanse schrijver in ballingschap

Marion Bloem, schrijfster ,

…………….

Ahmed Pouri

Tel 070-3050415

Tel 06-553621313

apouri@gmail.com       www.prime95.nl     

 

Geef een reactie