5 maart 2009

Persbericht 5 maart 2009

 

 

Justitie doet vreemde, opmerkelijke dingen.

Woensdag 4 maart 2009 was A.R. Imani aanwezig in het penitentiair ziekenhuis in Den Haag, maar hij was onvindbaar voor zijn advocate. In opdracht van de rechter moest deze advocate hem persoonlijk ontmoeten. Ze was daar om 9 uur in de ochtend en ze kreeg te horen  van de verantwoordelijken dat hij naar Amsterdam gestuurd was. De advocate kwam met lege handen terug.

 

Er is vandaag contact geweest met gedetineerden uit penitentiair ziekenhuis in Den Haag en het detentiecentrum Schiphol.
PRIME heeft op verzoek van de heer Imani een nieuwe  advocaat gevonden: Ali Westerhuis.
PRIME is geschokt hoe het mogelijk is dat de heer Imani onvindbaar is, terwijl hij zowel gisteren als vandaag met ons heeft gebeld en geen woord heeft gezegd over een verhuizing naar Amsterdam.
De advocate was ook verbijsterd en heeft het voorval gemeld bij de rechter.


Mevrouw  Westerhuis heeft  van de afdeling logistiek en ondersteuning van de Dienst Terugkeer en Vertrek ( DT&V )gehoord dat de heer Imani in een speciaal traject zit in het penitentiair ziekenhuis in Den Haag.
tegenover de ene advocate wordt zijn aanwezigheid aldaar ontkend en aan de andere advocate wordt  het schriftelijk bevestigd.
Dus de verwarring  is compleet en niemand schijnt een logische verklaring te hebben voor deze gang van zaken.


De heer Imani heeft vanmiddag gezegd dat hij dringend behoefte heeft aan een bezoek van zijn nieuwe advocate. Het wordt allemaal heel zwaar voor hem.


Een korte impressie van Schiphol
Vanuit detentiecentrum Schiphol  hebben vier gedetineerden PRIME gebeld.
We moeten deze gesprekken gaan uitwerken en op een later tijdstip komen we hierop terug. De situatie van de Georgiër is heel slecht, aangezien hij enorm geschopt is in zijn zij. Hij heeft Hepatitus-C en zijn perspectieven zijn al slecht.


Ze zijn allen in grote spanning wat het kortgeding van de VAJN bij de rechtbank op morgen 6 maart zal brengen.
Ze hebben allemaal medische problemen en de oplossing voor alle problemen is zoals altijd Paracetamol!

 

 


Namens stichting PRIME,
Ahmed Pouri


TEL:   00-31-70-3050415 / 70-3803058
mobile  00- 31-655 36 23 13
FAX:   00-31-70-4020917
Giro    7699299
E-mail : apouri@gmail.com   

www.prime95.nl 

 

Geef een reactie